menu

Zwolle Actief 

activiteitenoverzicht  

Inleiding

Hier wordt een overzicht gegeven van activiteiten, die een raakvlak hebben met Zwolle Verbindt. Voorts wordt doorgelinkt naar regionale activiteiten die in de agenda van Stedendriehoek zijn opgenomen.


Activiteit aanmelden?

Stuur een bericht per of Telegram

Overzicht lokaal en regionaal

Periodiek

Aanbod

Agenda

Werk in uitvoering


Presentatie autonoom/soeverein worden
door :roeland: Vdf Meijs

zaterdag 21 januari, 14.00 uur in Dalfsen [VOLBEBOEKT]

woensdag 8 februari, 19.30 uur in Dalfsen (inloop vanaf 19.00 uur)

Je hoort steeds meer mensen spreken over autonoom/soeverein worden (= vrij zijn); hoe doe je dit en wat is dit nu eigenlijk precies? Welnu, er is nieuws, je bent het al, je bent namelijk zo geboren. Alleen is al jouw vrijheid die jij met je geboorte meekreeg, letterlijk van je afgepakt. De Overheid heeft jou namelijk tot slaaf van “het systeem” gemaakt - van hun systeem - het financiële systeem welteverstaan. En als jij gaat begrijpen hoe dit kat-muisspel door hen gespeeld wordt, dan kun jij je er ook vrij simpel tegen wapenen. En je zult niet de enige zijn, alleen al in Nederland zijn hier tenminste 100.000 mensen dagelijks mee bezig - en dit aantal groeit met de dag.

Wil jij jouw vrijheid gericht terugclaimen, kom dan een presentatie bijwonen en er zal een wereld voor je opengaan…
Entree is € 10,00 p/mens (een persoon is wat anders, maar dit legt Roeland dan uit). Inclusief koffie & thee.
Meld je aan via en je krijgt de bevestiging met de locatiegegevens.

terug naar overzicht

Familieopstellingen

Zaterdagochtend 21 januari 2023 (En iedere 3e zaterdagochtend van de maand) vindt er weer Familieopstellingen plaats in Zwolle.

Een magische beleving. Je krijgt inzicht in je (familie)systeem die je met je hoofd niet bedenken kon. Je ervaart als vanzelf dingen van de persoon waarvoor je in het ‘veld’ staat.

Er is een groep van maximaal 12 deelnemers. In een fijne open ruimte.

Voor 2 deelnemers is er de mogelijkheid een thema/vraag in te brengen. Verder is er een mogelijkheid om mee te doen als representant. Hierbij werk je mee aan de opstelling van een ander. Ook dit is een diepgaande ervaring, waarin verheldering, of verwerking van eigen thema's ervaren kan worden en het energetisch in je systeem doorwerkt.

Adres: Stokmeesterslaan 3, Zwolle (Zuid)
Tijd: 10.00 tot 13.00 uur.
Bijdrage voor de vraagsteller 50,-, representanten 20,-
Opgave: / 06-11313496.
Zie voor meer informatie: www.dewonderkamer.nl

Schroom niet te mailen of te bellen als je nieuwsgierig bent en vrijblijvend meer informatie wil.

Warme groet, Hermien Pot

terug naar overzicht

De Boernwagen in Dalfsen

Elke zaterdag zijn we in Dalfsen van 11-14 uur / Keizersteeg 1-3

Wij zijn Angela en Angelique. De Boernwagen is ontstaan uit het gevoel mensen weer te willen verbinden. Daarom is onze omgebouwde SRV wagen gevuld met streekproducten en verse producten rechtstreeks van onze boeren.

Kom gezellig kijken en proeven! Je bent van harte welkom.

* Zuivel van de Knapenvelder en de Waard

* Kaas van onze boer Pieter Koonstra

* Diverse vlees

* Chocolade van Twente Decadente

* Brood en banket van de Ambachtelijke Bakker Kaptein.

* Ambachtelijk bier van de Berghoeve Brouwerij

* Eieren van Sem uit Balkbrug

* Walnoten uit Witharen

* De biologische groenten van de Zonnehorst

En zoveel meer!

Meer info: deboernwagen.nl

terug naar overzicht

Herdenking 2 jaar lockdown

Op zondag 15 maart 2020 kondigde ministerpresident Rutte in een persconferentie op de televisie aan dat Nederland gedeeltelijk op slot zou gaan. Per direct moesten alle horecagelegenheden (behalve hotels) om 18.00 uur sluiten. Vanaf de volgende dag gingen alle scholen, kinderdagverblijven en sport- en fitnessclubs dicht. Deze maatregelen vormden het begin van een ernstige ontwrichting en polarisatie van de samenleving die tot op heden voorduurt.

Wie oog heeft voor wat er gaande is in de wereld kan niet anders dan tot de conclusie komen dat het nooit om de bescherming van de volksgezondheid ging. Alle maatregelen werkten immers contraproductief en hebben op alle vlakken alleen maar tot schade geleid. Er is dus sprake van een andere agenda, die beetje bij beetje aan het licht is gekomen. Steeds meer mensen worden wakker!

Met dit herdenkingsevenement - met lichtjestocht, witte borden, Danser Encore en Stil Protest - willen we stilstaan bij een markant tijdstip in de geschiedenis en voelbaar maken dat we samen sterker kunnen worden in de strijd tegen het onrecht dat het volk is aangedaan.

terug naar overzicht

Hoe pas je de Germaanse Geneeswijze toe in de praktijk

Lezing op dinsdag 7 februari door Arjen Lievers

In de Vrijzaal nabij het NS station van Zwolle van 19.30 tot 22.00 uur. Er zijn hapjes en neem je eigen drinken mee (water is aanwezig). Op basis van vrije donatie (richtbedrag 10 euro). Na de pauze kun je vragen stellen.​ Het wordt een uiterst boeiende avond!

Opgave via i.v.m de voorbereiding.
Na aanmelding ontvang je de bevestiging met de locatiegegevens.

* De allereerste stap in de Germaanse Geneeskunde (GNM) is dat je jouw fysieke klacht leert begrijpen in relatie tot een psychische oorzaak.

* Het is erg belangrijk om manieren en middelen te vinden om het betrokken conflict zo praktisch mogelijk op te lossen. Het oplossen van een conflict is een leerproces en onze kans om te groeien als mens.

* Hoe “verlaag” je een langdurig en intens conflict? Bijvoorbeeld bij een dreigende scheiding van partner, kind en ouders door de corona crisis.

* Weinig energie, vermoeidheid, hoofdpijn, zwelling, pijn, ontsteking, koorts, nachtelijk zweten, pus, afscheiding (mogelijk vermengd met bloed), zogenaamde “infecties” en bepaalde soorten kanker zijn typische helingssymptomen van een opgelost conflict. In GNM zijn ze vaak voorspelbaar. Je eigen lichaam kan zichzelf genezen.

* Weet dat wij over een onuitputtelijke creativiteit en buitengewone, zelfherstellende vermogens beschikken. Rusten en het lichaam voldoende voedingsstoffen geven zijn essentieel, hoe doe je dat?

Welkom in onze appgroep Gezond Leven: Fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel.
https://signal.group/#CjQKIK55aciM97GNxry1tkkORFooL8jPpds0HjqTtt45UvXlEhABrjw9v9k0ulmpgF0eUxHO
Warme groet, Michiel

terug naar overzicht

Blotevoetendans

De Wonderkamer Zwolle - zondagochtend 12 februari 2023

Vrij dansen en ontmoeten in Zwolle!

Iedere 2e zondagochtend van de maand (met uitzondering van augustus) met elke keer een andere DJ.

Wees welkom, 12 februari, om samen lekker vrij te dansen, op fijne muziek, deze keer geselecteerd door DJ-Peet. In een mooie ruime zaal, lekker in je eigen flow je eigen beweging volgen op de klanken van de muziek en de impulsen van je lichaam, al dan niet contact makend met de ander.

Hoe en wat je ook wilt; mooi sierlijk, rollend op de grond, of stil op een matje. De dansvloer als speelterrein. En zoveel mogelijk in afstemming met jezelf en de ander.

Zie voor meer info en vervolg data de website. (Hierop zal t.z.t. onder 'agenda' ook vermeld worden welke DJ er zal draaien.

www.dewonderkamer.nl

  • € 15,- entree bij binnenkomst. (of naar draagkracht).
  • Naast de zaal is er een ruime barruimte.
  • Koffie/thee/water en kleine versnapering zijn aanwezig en vrij om te pakken. (Je kan je eigen water flesje meenemen).
  • Tijd: 11.00 uur (inloop 10.45 uur.) tot 13.00 uur.
  • Locatie: Domusica, Radewijnsstraat 10 Zwolle
  • Er is op de parkeerplaats bij het gebouw voldoende ruimte om (gratis) te parkeren.
  • Bij vragen:
  • Zie voor meer info: www.dewonderkamer.nl

Je bent welkom, zonder opgave vooraf.

Warme groet, Hermien

terug naar overzicht

Salland-route
20 wandel-etappes van circa 10 km


Etappe 4: Het Boskamp - Venneweg (10,3 km)

Ontmoetingswandeling op vrijdag 1 juli, start 10.00 uur

In de ruime regio ten oosten en zuiden van Zwolle heb ik (Imke Jelle van Dam) in de loop der jaren zo'n beetje elk paadje en weggetje gelopen. Omdat het landschap in dit gebied zo aantrekkelijk is, ben ik hierdoor geïnspireerd een rondwandeling te maken van circa 200 km, verdeeld in 20 etappes van elk circa 10 km.

Deze wandelroutes lenen zich er goed voor om enerzijds van het landschap te genieten en anderzijds middels gesprekken tot ontmoetingen te komen en ideeën uit te wisselen. We houden een rustig tempo aan.

N.B. Een wandeling gaat altijd door. Regen en wind deren ons niet!

Het maximum aantal deelnemers is 12 personen. Omdat het om een trajectwandeling gaat zijn bij 4 à 5 deelnemers 2 auto's nodig, bij 6 tot 9 deelnemers 4 auto's en bij 10 tot 12 deelnemers 6 auto's.

Etappe 4: Het Boskamp - Venneweg: 10,3 km

terug naar overzicht

Lezing Raw Milk Company

Zaterdag 18 februari, 15.00 uur

De Stokte 2 in Dalfsen (inloop 14.30 uur)

Op deze middag hebben we in Dalfsen een leerzame lezing van the Raw Milk Company uit de Lutte. Dit mooie bedrijf maakt gefermenteerde zuivelproducten, die gemaakt zijn van rauwe biologische melk, van koeien die grasgevoerd zijn en geen antibiotica hebben gekregen.

Duurzaam...Eerlijk....Biologisch...Ambachtelijk.

De eigenaar vertelt met passie over hun producten, waarom het zo goed is voor je gezondheid. Veel mensen met eczeem en Psoriasis hebben hier baat bij! Dat het naast lekker ook goed is voor onze gezondheid, zijn talrijke voorbeelden van. Gezondheid begint met wat wij eten.

De lezing is inclusief koffie en thee.
Toegangsprijs: voor leden van Licht en Verbinding eigen bijdrage en voor niet-leden 10 euro.
Aanmelden via
Zie ook www.rawmilkcompany.nl

terug naar overzicht

Lente Harpmeditatie mmv Femke Bloem

Zaterdag 8 april, 14.00 uur in Dalfsen

In deze door Femke Bloem met de Harp geleide meditatie word je uitgenodigd contact te maken met zowel je binnenwereld als de natuurlijke wereld buiten je, een moment voor jezelf om met je aandacht uit je hoofd en naar je lichaam te gaan. Hierdoor ontstaat contact met je innerlijke zelf, het onbewuste waar liefde, kracht en wijsheid huist.

De helende en inspirerende kracht van de Harpmuziek versterkt dit proces waardoor je geest de controle gemakkelijk loslaat en je al snel een algehele staat van rust en ontspanning ervaart.

In de meditatie worden de kwaliteiten van de lente meegenomen, een sfeer van uitbundigheid en een nieuw fris begin. Aan het einde van de meditatie word je door middel van een schrijfoefening uitgenodigd hetgeen je hebt ervaren op te schrijven en mee naar huis te nemen.

Zaterdag 8 april. Inloop vanaf 13.30 uur. Start 14.00 uur.
De lezing is inclusief koffie en thee.
Toegangsprijs: voor leden van Licht en Verbinding eigen bijdrage en niet leden 10 euro.
Aanmelden via

terug naar overzicht

Nineties party

Hallo lieve mensen,

Op zaterdagavond 18 februari wordt wakkere onderneming Dans & Creatief omgetoverd tot Club DC voor een nineties party inclusief lichtshow en DJ Manoah. Mocht je zin hebben in een avondje vroeg feesten (20.00-01.00 uur) dan ben je van harte welkom. Uiteraard zijn ook de foute drankjes uit die tijd te bestellen; dus trek gauw je Aussie aan, haal je spicegirlschoenen van zolder en bestel je kaartje hier:

https://tiqq.shop/90zwolle

Delen mag uiteraard (graag!)

Hopelijk tot dan!

terug naar overzicht

Lezing MIES KLOOS in Dalfsen

BEGRIJP HET PROCES EN DE BETEKENIS VAN ZIEKTE

Dinsdag 18 april, 19.30 uur

De biologische natuurwetten geven een totaal andere kijk op ziekte en gezondheid dan hoe de reguliere geneeskunde het ziet. Het verband tussen lichaam en geest staat centraal: emotionele schokken worden gezien als de hoofdoorzaken van ziekten, waarna een logisch, voorspelbaar en verklaarbaar proces van genezing volgt. Deze processen zijn nuttig en zinvol en hebben steeds het overleven van het organisme tot doel.

Inhoud lezing:

• Korte biografie van Dr. Hamer en de ontdekking van de biologische wetten

• Het Hamers Kompas: het verloop van de overlevingsprogramma’s, waarvan alle ziekten onderdeel uitmaken

• Het nieuwe paradigma: een totaal andere en nieuwe denkwijze

• De betekenis van kanker en de rol van bacteriën, schimmels en virussen

• De 2-fasigheid van deze processen en wat er dan in het lichaam gebeurt

• Mechanismen van chronische problemen en allergieën

• Vele voorbeelden en ervaringsverhalen

Mies nodigt je uit op dinsdagavond 18 april a.s. in Dalfsen. Het begint om 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur. Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur.
Locatie: Kerkgenootschap Geen Idee locatie de Stokte in Dalfsen.
Toegangsprijs: 15 euro inclusief koffie & thee.
Meld je aan via:
Vermeld je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Daarna ontvang je de bevestiging.

terug naar overzicht

Niets is wat het lijkt en niets is onmogelijk!

Donderdag 16 maart, 19.00 uur in Dalfsen

Een inspirerende avond met Angelo Meijers, schrijver, spreker en inspirator.

De thema's die aan bod komen:
- Verandering van de wereld begint bij jezelf
- De kracht van JA en de noodzaak van NEE
- Innerlijke bevrijding en transformatie
- Van verdeeldheid naar verbinding
- Het 'pay it forward' concept

Angelo weet mensen te raken en inspireert om vanuit je eigen waarheid te leven. Het is niet makkelijk stevig te blijven staan en vertrouwen te houden. We zijn samen op pad en zullen een weg vinden door de chaos en verdeeldheid, bruggen bouwen naar een liefdevollere wereld.

Angelo tunet in op de energie van het moment en de aanwezigen zodat datgene wat gehoord moet worden ook gezegd wordt. Een avond met Angelo draagt bij aan persoonlijke verdieping en groei en daarnaast is het nog vermakelijk en gezellig ook!

Voor 14,50 euro kan je dit meemaken. Inclusief koffie en thee.
Je bent van harte welkom op donderdag 16 maart vanaf 18.30 uur. Het begint om 19.00 uur tot ongeveer 21.30 uur.
Lokatie: Kerkgenootschap Geen Idee De Stokte in Dalfsen.
Aanmelden via
O.v.v. je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Je ontvangt dan een bevestiging. Betaling is bij binnenkomst. Het liefste contant, maar pinnen kan ook.

terug naar overzicht

Training Vertrouw meer op je gevoel

door Cor van Ruijven van CvR VISIE

De training, die in Zwolle bij Marga van der Aar plaatsvindt, start op een zaterdag in het eerste kwartaal van 2023. De training duurt drie zaterdagen en er zit 14 dagen tussen de verschillende trainingsdagen in. De training start om 10 uur en duurt tot 16 uur. Er dienen 8 deelnemers te zijn om vast te stellen welke zaterdagen de trainingsdagen zijn.

In deze training leer je meer te vertrouwen op je eigen gevoel. Ook ga je samen met anderen werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Meer vertrouwen op je eigen gevoel ga je leren door zelf spiertesten met de O-ringmethode te doen. Verder krijg je in deze training vijf methodieken aangereikt waarmee je, samen met anderen, blokkaden uit je systeem kan halen. Door de vijf methodieken toe te passen werk je aan je persoonlijke ontwikkeling.

Blokkaden kunnen bestaan uit emotionele blokkaden, kernovertuigingen, chakra onbalansen, zaken die je door de familielijn meegekregen hebt en zaken die je uit vorige levens mee genomen hebt.

Als frustratie of emotionele blokkade van toepassing is, benoem je of je die herkent in het heden, waarna je gaat zoeken wanneer die frustratie is ontstaan. Na bewustwording ga je met een affirmatie de frustratie uit je systeem verwijderen en innerlijke vrede toevoegen. Door het uitspreken van de mantra Ik ben verliefd op het leven is de frustratie uit je systeem gewijzigd en innerlijke vrede geïntegreerd.

Wil jij ook meer vertrouwen op je eigen gevoel en wil je jezelf graag persoonlijk ontwikkelen voor een betaalbare prijs? Dan is de training Vertrouw meer op je gevoel de juiste keuze. Na deze training ben je in staat om samen met anderen zelf je emotionele problemen, onverwerkte incidenten, lichamelijke klachten en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen.

De kosten voor deze training bedragen € 245,--. Dit bedrag is incl. BTW en te voldoen voor de start van de training.

Er wordt voor koffie, thee en wat lekkers gezorgd.

Voor de lunch wordt er gezorgd voor een lekkere soep.

Aanmelden bij Marga van der Aar, tel. 06-36505536.

Voor meer informatie kan je terecht bij Cor van Ruijven van CvR VISIE op www.cvrvisie.nl

terug naar overzicht

Speakers Corner

Elke zondagmiddag van half 4 tot half 6 in het Wezenlandenpark in Zwolle, achter het Provinciehuis onder de grote boom.

Speakers Corner is in maart 2021 gestart als 'open podium' waar je op het kratje je verhaal, speech, gedichtje kan presenteren. Kortom kunt delen wat jou bezig houdt. De insteek is om iets positiefs bij te dragen. Iets moois waar je mee bezig bent om 'in de nieuwe wereld' neer te zetten of te creëren. Verder is deze groep bedoeld om plaatselijke of regionale initiatieven te delen.

In de loop der tijd is de groep enorm gegroeid en zijn van daaruit nieuwe initiatieven ontstaan. Speakerscorner is er voor verbinding, delen en elkaar helpen.

Voel je je aangesproken? Kom langs. Iedereen is welkom!

Op verzoek kun je ter plekke worden toegevoegd aan de Telegramgroep.

terug naar overzicht

Speakers Corner Inside

In de herfst/winterperiode is Speakers Corner vanuit het Wezenlandenpark verplaatst naar een binnenlocatie: Focus, Zerboltstraat 63 in Zwolle

Inloop vanaf 15.30 uur. Afsluiting om 17.30 uur. Mogelijke uitloop tot uiterlijk 19.30 uur.

Speakers Corner is in maart 2021 gestart als 'open podium' waar je op het kratje je verhaal, speech, gedichtje kan presenteren. Kortom kunt delen wat jou bezig houdt. De insteek is om iets positiefs bij te dragen. Iets moois waar je mee bezig bent om 'in de nieuwe wereld' neer te zetten of te creëren. Verder is deze groep bedoeld om plaatselijke of regionale initiatieven te delen.

In de loop der tijd is de groep enorm gegroeid en zijn van daaruit nieuwe initiatieven ontstaan. Speakerscorner is er voor verbinding, delen en elkaar helpen.

Voel je je aangesproken? Kom langs. Iedereen is welkom!

Op verzoek kun je ter plekke worden toegevoegd aan de Telegramgroep.

terug naar overzicht

Samenkomst en bijpraten in groepjes van 4; daarna VrijCafé (Zwolle)

Tijd voor een nieuwjaar-omhelzing in de Vrijzaal (nabij het NS station van Zwolle). Je bent uitgenodigd mee te doen met onze samenkomst met bijpraten in groepjes van 4. Hoe staan we er nu voor in deze tijd van wakker worden op elk denkbaar gebied, waaronder gezondheid? Na ongeveer een uurtje mixen we de groepjes tot VrijCafé, zodat je iedereen kunt spreken die je wilt.

Aanmelden is nodig ivm de voorbereiding bij . Er zijn hapjes en water om te drinken. Eigen drinken mag ook mee, het zaaladres volgt na aanmelding.

Warme groet, Michiel Slegten

terug naar overzicht

terug naar overzicht