menu

Zwolle Actief 

activiteitenoverzicht  

Inleiding

Hier wordt een overzicht gegeven van activiteiten, die een raakvlak hebben met Zwolle Verbindt. Voorts wordt doorgelinkt naar regionale activiteiten die in de agenda van Stedendriehoek en Fakkeltochten in Nederland zijn opgenomen.


Activiteit aanmelden?

Stuur een bericht per of Telegram

Overzicht landelijk

Periodiek

Agenda


Standup Comedy met Hart voor Humor (Try-out)

zaterdag 30 april, aanvang 20.30 uur in Dalfsen

Try-out concept: De avonden zijn intiemer dan de professionele shows, maar óók vaak het leukst. Nieuw materiaal kan fout gaan én niets is leuker dan iemand soms op zijn bek te zien gaan. Circa 6 á 8 professionele stand-up comedians testen hun nieuwe materiaal uit.

Hart voor Humor is opgericht vanuit het idee dat deze kunstvorm een ode toebrengt aan de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie. De cabaretiers dienen te zeggen wat zij willen zeggen, zonder zich eerst af te vragen wat het publiek vindt; alleen dan kan de show authentiek zijn en zo recht doen aan het publiek. “Het vrije woord verpakt in Humor”. Hart voor Humor is ontstaan vanuit het verzet tegen de QR-maatschappij, maar is eigenlijk veel groter dan dat. Het is een beweging die dwars tegen de woke-cultuur in gaat en satire met hart en ziel zal verdedigen. Artiesten van Hart voor Humor zijn o.a.:

 • Jonathan Krispijn (Oprichter Hart voor Humor, verslaggever & Stand-up comedian)
 • Chris van der Ende (Café Weltschmerz, ex-Powned, The Comedy Factory & Comedy Café)
 • Wouter Meijs (ex-voorprogramma Hans Teeuwen, ex-Toomler)
 • Paul Schoolderman (halve finalist Cammeretten)
 • Badr Maghrani (ex-auditant Toomler)
 • Pieter Hordijk (Talent)
 • Bart (Talent)
 • Taco Eijzenbach (Master of Ceremony)

Over Hart Voor Humor

Jonathan Krispijn treedt al vier jaar op als stand-up comedian en deed mee aan diverse cabaretfestivals. Zo bereikte hij in 2019 de halve finale van het Eindhovense “comedy match” en kwam hij in de derde ronde van het Amsterdamse Kleinkunst Festival 2020. Het laatste festival – Het Groninger Studenten Cabaretfestival 2021 – besloot hij na het bereiken van de halve finale het theater te verlaten, omdat hij niet mee wilde doen aan de QR-samenleving die toen werd geïntroduceerd. Het was het startschot om zijn eigen comedycollectief op te richten, “Hart voor Humor”, die voor iedereen toegankelijk is én blijft. Comedy dat niet meedoet aan de woke-cultuur, politieke correctheid of het uitsluiten van ongevaccineerden.

Bestel je ticket op Luister Vrij Bij Mij.

N,B. Locatie wordt uiterlijk 1 dag tevoren doorgegeven.

terug naar overzicht

Bierproeverij en rondleiding in de Vechtdal brouwerij te Dalfsen

vrijdag 3 juni, 19.45-22.00 uur

6 biertjes proeven, borrelhapje en een rondleiding. 17,50 p.p. We hebben nog een paar plekjes vrij.

Reserveer via

terug naar overzicht

In gesprek met Fred Teunnissen

zondag 9 oktober, 14.00 - 16.30 uur (in Dalfsen)

Het thema van deze middag is: levensboerderijen en het maken van een goede geestelijke fundering voor de nieuwe samenleving.

Meer info op: www.transitieweb.nl/beweging-movement/de-economische-macht-terugpakken-met-levensboerderijen/

Aanmelden:

In de bevestigingsmail wordt het adres vermeld waar dit gesprek plaatsvindt.

Vrijwillige bijdrage wordt op prijsgesteld.

terug naar overzicht

Herdenking 2 jaar lockdown

dinsdag 15 maart, vanaf 19.00 uur in de binnenstad van Zwolle

Op zondag 15 maart 2020 kondigde ministerpresident Rutte in een persconferentie op de televisie aan dat Nederland gedeeltelijk op slot zou gaan. Per direct moesten alle horecagelegenheden (behalve hotels) om 18.00 uur sluiten. Vanaf de volgende dag gingen alle scholen, kinderdagverblijven en sport- en fitnessclubs dicht. Deze maatregelen vormden het begin van een ernstige ontwrichting en polarisatie van de samenleving die tot op heden voorduurt.

Wie oog heeft voor wat er gaande is in de wereld kan niet anders dan tot de conclusie komen dat het nooit om de bescherming van de volksgezondheid ging. Alle maatregelen werkten immers contraproductief en hebben op alle vlakken alleen maar tot schade geleid. Er is dus sprake van een andere agenda, die beetje bij beetje aan het licht is gekomen. Steeds meer mensen worden wakker!

Met dit herdenkingsevenement - met lichtjestocht, witte borden, Danser Encore en Stil Protest - willen we stilstaan bij een markant tijdstip in de geschiedenis en voelbaar maken dat we samen sterker kunnen worden in de strijd tegen het onrecht dat het volk is aangedaan.

terug naar overzicht

Lezing: Bestaan virussen wel?

door drs. Christa Nagtegaal, voormalig dierenarts en sinds 25 jaar Holistisch Therapeut en Healer

vrijdag 6 mei in Dalfsen. Het begint om 20.00 uur. Je bent van harte welkom vanaf 19.30 uur.

Het woord 'virus' stamt uit het Latijn en betekent toxine/vergif. Sinds 1858 werden onverklaarbare ziekten toch 'verklaart' door te zeggen dat kleine microben die ziekten hadden veroorzaakt. Tijdens haar diergeneeskunde studie leerde ze ook welke ziekte bij welk virus hoort.

De afgelopen twee jaar heeft Christa echter dagelijks een aantal artsen en wetenschappers gevolgd die ontkennen dat virussen ziekten veroorzaken. Zeer interessant en goed om een 'open mind' te houden!

Louis Pasteur bleek al zijn onderzoeken te hebben vervalst. Robert Koch kon zijn eigen 'Koch postulaten' niet bewijzen. Toch is iedereen gaan geloven dat bacteriën en virussen mens, dier en plant ziek maken. Dit heeft een duidelijke reden, die Christa in de lezing zal uitleggen. Er is onlangs een zesdelige documentaire gemaakt, genaamd: 'The Viral Delusion'

Mazelen, polio, AIDS en de huidige Covid19 worden allemaal toegeschreven aan een virus. Is dat wel zo? Tijdens deze lezing zal ze hierop ingaan, gebruik makend van videobeelden. Tevens zal uitgelegd worden wat ziekte is.

Kosten: 10 euro, inclusief koffie, thee en een welkomstdrankje (Puur Vechtdal appelsap)

Meld je aan via
Vermeld je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Daarna ontvang je de bevestiging met een Ideal betaalverzoek en vermelding van het adres waar de lezing plaatsvindt.

terug naar overzicht

Eetbaar Paradijs Workshop

woensdag 11 mei van 10.00 tot 15.30 uur in Dalfsen
Deze activiteit is inmiddels volgeboekt!

Kom ook en laat je onder leiding van Linda en Cathelijn in Theetuin de Stokte inspireren door de eetbare natuur. Er bestaat een enorme verscheidenheid aan eetbare planten. We behandelen zowel wilde planten, eetbare tuinplanten en natuurlijk de moestuin planten. Waarvan vaak veel meer eetbaar is dan je denkt. We gaan aan de slag met de aanleg van een moestuinbed, waarbij je niet hoeft te spitten. Je gaat naar huis met een schat aan informatie en eetbaar plantenpakket, zodat je thuis je eigen tuin op eenvoudige manier kunt omtoveren tot je eigen Eetbaar Paradijs, door mee te werken met de natuur.

Kijk voor alle informatie en opgave op:
naturalselfcare.nl/workshop-Eetbaar-Paradijs

terug naar overzicht

Mindswitch Workshops 2022

3 Workshops o.l.v. Pascalle van Rietschoten van The Mind Switch Factory van 3 hele dagen, die je misschien alle 3 wilt volgen maar waar je ook los van elkaar aan kunt deelnemen.


Vrijdag 20 Mei / Workshop over Angst en Lef

Vaak weten we wel dat onze Angst voor iets niet realistisch is en meestal is alles in het hier en nu okay maar toch houdt Angst velen van ons in de greep! Hoe dat komt daar ga je deze dag veel over leren.


Vrijdag 3 juni / Workshop over Zelfvertrouwen

Leuk hoor al dat Zelfvertrouwen maar wat is het eigenlijk en is het wel wat jij denkt dat het is? Vaak zit het net even anders dan de meeste mensen denken. Als we meer zelfvertrouwen willen ervaren hebben we dus eerst te ont-dekken wat zelfvertrouwen is.


Vrijdag 17 juni / Workshop Pluk je Geluk

In deze Workshop leer je hoe jij jouw eigen Geluk creëert. Je krijgt technieken aangereikt die je slagvaardig en bewust zullen maken. Door steeds terug te keren naar je hart, naar jouw essentie zal je ervaren en doorzien hoe je jezelf vaak onbewust en onbedoeld saboteert.


Voor alle 3 de Workshops geldt: Plaats: Dalfsen. Tijd: 9.30 - 17.30 uur. Er is plek voor maximaal 20 mensen per dag, per workshop. Op een mooie locatie in een fijne setting waar respect, veiligheid en vertrouwen altijd voorop staan. Je gaat zelf aan de slag en ont-dekken door middel van technieken die ik je aanreik. Juist hierdoor zal jij je eigen inzichten en aha momenten ervaren en voelen. Ook leer je van elkaar want door het delen met elkaar zal je ook de patronen en overtuigingen van de ander bij jezelf herkennen.

Alle Workshops zijn incl. koffie & thee en lekkers, water, sapje en een heerlijke & gezonde vegetarische lunch!

Omdat ik graag zoveel mogelijk mensen kennis wil laten maken met Mindswitchen en ik het iedereen gun om aan zijn persoonlijke ontwikkeling te werken wil ik deze waardevolle workshops trainingen aanbieden voor een prijs die voor jou ook betaalbaar is. Hoe dit werkt en voor vragen hierover kan je me via het contactformulier bereiken. Ik neem dan contact met je op voor een kort gesprekje.

Laat je nooit belemmeren door geld als je echt iets wilt. Jouw waarde in deze wereld is namelijk niet in geld uit te drukken! Dat geldt overigens voor alles van waarde. Voel die maar eens, als je voelt dat dit klopt dan komt het uit je hart want dat klopt namelijk ook.

Meer weten, ik hoor graag van je. Het contactformulier vind je op de homepage op de website. Je kan vermelden in welke workshop je interesse hebt of wellicht wil je aan alle 3 deelnemen.

Pascalle van Rietschoten

Contactformulier op: Themindswitchfactory.nl

terug naar overzicht

Etappe 3: Dalfsen - Het Boskamp (9,1 km)

Er zijn twee data waarop deze wandeling wordt aangeboden

1. Ontmoetingswandeling op vrijdag 1 april, start 11.00 uur

2. Ontmoetingswandeling op maandag 4 april, start 14.00 uur

In de ruime regio ten oosten en zuiden van Zwolle heb ik (Imke Jelle van Dam) in de loop der jaren zo'n beetje elk paadje en weggetje gelopen. Omdat het landschap in dit gebied zo aantrekkelijk is, ben ik hierdoor geïnspireerd een rondwandeling te maken van circa 200 km, verdeeld in 20 etappes van elk circa 10 km.

Deze wandelroutes lenen zich er goed voor om enerzijds van het landschap te genieten en anderzijds middels gesprekken tot ontmoetingen te komen en ideeën uit te wisselen. We houden een rustig tempo aan.

N.B. Een wandeling gaat altijd door. Regen en wind deren ons niet!

Het maximum aantal deelnemers is 8 personen. Omdat het om een trajectwandeling gaat zijn bij 4 à 5 deelnemers 2 auto's nodig en bij 6 tot 8 deelnemers 4 auto's.

Etappe 3 Dalfsen - Het Boskamp: 9,1 km

terug naar overzicht

Uniek concert in Dalfsen

zaterdag 16 april, aanvang 20.00 uur
Je bent van harte welkom vanaf 19.30 uur

Ralph de Jongh is een sensatie. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien. Het publiek is getuige van zijn verbazingwekkende energie. Het resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn. Hij speelt 3 sets van 30 minuten. Voor 20 euro kan je dit meemaken. Prijs is inclusief koffie, thee en een welkomstdrankje (puur Vechtdal appelsap). In de pauzes heb je de mogelijkheid om bij ons iets te drinken tegen een redelijke prijs.

Aanmelden via o.v.v. je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Je ontvangt dan een bevestiging met een Ideal betaalverzoek en het adres waar het concert plaatsvindt. Heb je nog vragen, stuur dan een berichtje naar het e-mailadres.

terug naar overzicht

Lezing MIES KLOOS in Dalfsen

donderdag 14 april (volgeboekt)

dinsdag 10 mei (volgeboekt)

dinsdag 24 mei (volgeboekt)

dinsdag 12 juli, aanvang 19.30 uur


BEGRIJP HET PROCES EN DE BETEKENIS VAN ZIEKTE

De biologische natuurwetten geven een totaal andere kijk op ziekte en gezondheid dan hoe de reguliere geneeskunde het ziet. Het verband tussen lichaam en geest staat centraal: emotionele schokken worden gezien als de hoofdoorzaken van ziekten, waarna een logisch, voorspelbaar en verklaarbaar proces van genezing volgt. Deze processen zijn nuttig en zinvol en hebben steeds het overleven van het organisme tot doel. Inhoud lezing:
 • Korte biografie van Dr. Hamer en de ontdekking van de biologische wetten
 • Het Hamers Kompas: het verloop van de overlevingsprogramma’s, waarvan alle ziekten onderdeel uitmaken
 • Het nieuwe paradigma: een totaal andere en nieuwe denkwijze
 • De betekenis van kanker en de rol van bacteriën, schimmels en virussen
 • De 2-fasigheid van deze processen en wat er dan in het lichaam gebeurt
 • Mechanismen van chronische problemen en allergieën
 • Vele voorbeelden en ervaringsverhalen
Het begint om 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur. Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur. Er staat koffie, thee en een welkomstdrankje (Puur Vechtdal appelsap) voor je klaar.
Kosten: vrijwillige donatie (indicatie 7,50-10 euro). Meld je aan via
Vermeld je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Daarna ontvang je de bevestiging met de locatiegegevens.

terug naar overzicht

Concert Femke Bloem in Dalfsen

zondag 29 mei (geannuleerd)

Femke Bloem speelt harpmuziek vanuit het hart. Van kinds af aan werd ze geroepen door de magie van de natuur en heeft zich zo laten inspireren tot het componeren van harpmuziek bij magische thema's als Keltische jaarfeesten en de volle manen. In dit concert speelt en zingt zij in een enigszins meditatieve sfeer een deel van haar uitgebreide repetoire. Harpmuziek is verstillend, troostend en inspirerend en wordt daardoor door menigeen ervaren als een pauze momentje in een chaotische wereld, een weldaad voor de ziel.

Femke Bloem is van huis uit Kunstzinnig Therapeut Beeldend. In haar afstudeerjaar ontdekte ze dat zij een groot talent heeft voor het componeren en vertolken van harpmuziek. Enige jaren later kwam daar nog zang bij. Inmiddels zijn er 4 CD’s met eigen werk verschenen. Tevens ontwikkelde Femke in de loop der tijd een eigen yogastijl waarin visualiseren een sleutelrol vervult bij het vinden van de juiste balans in de houdingen. (Zie ook: www.femkebloem.nl of www.harpspel.nl)

Voor 22,50 euro kan je dit meemaken. Inclusief koffie, thee en een welkomstdrankje (Puur Vechtdal appelsap). Vooraf, in de pauze en na afloop heb je de mogelijkheid om bij ons iets te drinken tegen een redelijke prijs. Je bent van harte welkom vanaf 14.30 uur. Femke speelt 2 sets van 45 minuten.

Aanmelden via o.v.v. je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Je ontvangt dan een bevestiging met een Ideal betaalverzoek en het adres waar het concert plaatsvindt. Heb je nog vragen, stuur dan een berichtje naar het e-mailadres.

terug naar overzicht

Natuurlijke Meditatie - de beoefening van natuurlijk bewustzijn

zaterdag 9 april van 16.00 tot 18.00 uur

Lieve mensen, we gaan verder met de beoefening van hoofdstukken uit mijn boek: Rusten aan de bron - De realisatie van natuurlijk bewustzijn. Nu bij mij thuis: Van der Laenstraat 121. Aanmelden is nodig i.v.m de voorbereiding, er is plaats voor 8, fijn als je bij wilt dragen met een donatie. Warme groet, Michiel Slegten.

terug naar overzicht

Germaanse Geneeskunst met Arjen Lievers

woensdag 20 april van 19.30 tot 22.00 uur in de VRIJ zaal nabij 't station in Zwolle

In aansluiting op onze vorige keer en de bijeenkomst van 14 april met Mies Kloos in Dalfsen hebben we Arjen uitgenodigd om TWEE MENSEN CENTRAAL te nemen voor een klachten onderzoek volgens de Germaanse Geneeswijze. Dr. Hamer heeft ontdekt dat elke fysieke klacht leidt naar een plotselinge emotionele gebeurtenis, het lichaam van mens of dier maakt direct gezonde aanpassingen die de reguliere geneeskunst ziekte is gaan noemen. Ziektes die nooit bestaan hebben.

Er is tijd voor Q&A en tijdens de pauze is er thee met een hapje. Per vrije donatie (richtbedrag 10 euro). Adres en bevestiging bij aanmelding: .

terug naar overzicht

terug naar overzicht

Wandeling Natuurlijke Meditatie in Zwolle

zaterdag 23 april en 4 juni, 16.00 - 18.00 uur

Onze meditatie wandelingen zien eruit als een groepje vrienden die slenteren over het strand, telkens stil staan, wat woorden wisselen en over een brug hangen om te kijken naar het water. Onopvallend en gemoedelijk maar tevens een intens ervaren van jezelf gereflecteerd in de schoonheid van de natuur. We starten om 16.00 uur bij de Sassenpoort en zijn daar terug om 18.00 uur.

Per vrije donatie (richtbedrag 10 euro)
Aanmelden bij Michiel Slegten:
Info: www.natuurlijkemeditatie.nl
Boek: Rusten aan de bron - De realisatie van natuurlijk bewustzijn

terug naar overzicht