menu

Zwolle Actief 

activiteitenoverzicht  

Inleiding

Hier wordt een overzicht gegeven van activiteiten, die een raakvlak hebben met Zwolle Verbindt. Voorts wordt doorgelinkt naar regionale activiteiten die in de agenda van Stedendriehoek zijn opgenomen.


Activiteit aanmelden?

Stuur een bericht per of Telegram


Standup Comedy met Hart voor Humor (Try-out)

Try-out concept: De avonden zijn intiemer dan de professionele shows, maar óók vaak het leukst. Nieuw materiaal kan fout gaan én niets is leuker dan iemand soms op zijn bek te zien gaan. Circa 6 á 8 professionele stand-up comedians testen hun nieuwe materiaal uit.

Hart voor Humor is opgericht vanuit het idee dat deze kunstvorm een ode toebrengt aan de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie. De cabaretiers dienen te zeggen wat zij willen zeggen, zonder zich eerst af te vragen wat het publiek vindt; alleen dan kan de show authentiek zijn en zo recht doen aan het publiek. “Het vrije woord verpakt in Humor”. Hart voor Humor is ontstaan vanuit het verzet tegen de QR-maatschappij, maar is eigenlijk veel groter dan dat. Het is een beweging die dwars tegen de woke-cultuur in gaat en satire met hart en ziel zal verdedigen. Artiesten van Hart voor Humor zijn o.a.:

 • Jonathan Krispijn (Oprichter Hart voor Humor, verslaggever & Stand-up comedian)
 • Chris van der Ende (Café Weltschmerz, ex-Powned, The Comedy Factory & Comedy Café)
 • Wouter Meijs (ex-voorprogramma Hans Teeuwen, ex-Toomler)
 • Paul Schoolderman (halve finalist Cammeretten)
 • Badr Maghrani (ex-auditant Toomler)
 • Pieter Hordijk (Talent)
 • Bart (Talent)
 • Taco Eijzenbach (Master of Ceremony)

Over Hart Voor Humor

Jonathan Krispijn treedt al vier jaar op als stand-up comedian en deed mee aan diverse cabaretfestivals. Zo bereikte hij in 2019 de halve finale van het Eindhovense “comedy match” en kwam hij in de derde ronde van het Amsterdamse Kleinkunst Festival 2020. Het laatste festival – Het Groninger Studenten Cabaretfestival 2021 – besloot hij na het bereiken van de halve finale het theater te verlaten, omdat hij niet mee wilde doen aan de QR-samenleving die toen werd geïntroduceerd. Het was het startschot om zijn eigen comedycollectief op te richten, “Hart voor Humor”, die voor iedereen toegankelijk is én blijft. Comedy dat niet meedoet aan de woke-cultuur, politieke correctheid of het uitsluiten van ongevaccineerden.

Bestel je ticket op Luister Vrij Bij Mij.

N,B. Locatie wordt uiterlijk 1 dag tevoren doorgegeven.

terug naar overzicht

PROEVERIJ van gefermenteerde groente

vrijdag 16 september, 15.00-17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in Dalfsen

Wegens grote belangstelling voor de eerdere proeverijen organiseren wij samen met zwamboon.nl opnieuw een proeverij en een presentatie over gezondheid, voeding en fermenteren. Je kan allerlei - biologisch, vegan en allergeenvrij! - hapjes proeven (hartig en ook zoet). Je hoeft niet meer te koken en je versterkt je immuunsysteem.

Voor 14,50 euro kan je dit meemaken.

Inclusief koffie, thee en een welkomstdrankje (kebucha)

Je hebt ook de mogelijkheid om bij ons iets anders te drinken tegen een redelijke prijs. Je bent van harte welkom.

Lokatie: Dalfsen (adres volgt na aanmelding)

Heb je nog vragen, stuur me een berichtje.

Aanmelden bij Erik via
o.v.v. je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Je ontvangt dan een bevestiging met een Ideal betaalverzoek.

terug naar overzicht

In gesprek met Fred Teunnissen

zondag 9 oktober, 14.00 - 16.30 uur (in Dalfsen)

Het thema van deze middag is: levensboerderijen en het maken van een goede geestelijke fundering voor de nieuwe samenleving.

Meer info op: www.transitieweb.nl/beweging-movement/de-economische-macht-terugpakken-met-levensboerderijen/

Aanmelden:

In de bevestigingsmail wordt het adres vermeld waar dit gesprek plaatsvindt.

Vrijwillige bijdrage wordt op prijsgesteld.

terug naar overzicht

Herdenking 2 jaar lockdown

Op zondag 15 maart 2020 kondigde ministerpresident Rutte in een persconferentie op de televisie aan dat Nederland gedeeltelijk op slot zou gaan. Per direct moesten alle horecagelegenheden (behalve hotels) om 18.00 uur sluiten. Vanaf de volgende dag gingen alle scholen, kinderdagverblijven en sport- en fitnessclubs dicht. Deze maatregelen vormden het begin van een ernstige ontwrichting en polarisatie van de samenleving die tot op heden voorduurt.

Wie oog heeft voor wat er gaande is in de wereld kan niet anders dan tot de conclusie komen dat het nooit om de bescherming van de volksgezondheid ging. Alle maatregelen werkten immers contraproductief en hebben op alle vlakken alleen maar tot schade geleid. Er is dus sprake van een andere agenda, die beetje bij beetje aan het licht is gekomen. Steeds meer mensen worden wakker!

Met dit herdenkingsevenement - met lichtjestocht, witte borden, Danser Encore en Stil Protest - willen we stilstaan bij een markant tijdstip in de geschiedenis en voelbaar maken dat we samen sterker kunnen worden in de strijd tegen het onrecht dat het volk is aangedaan.

terug naar overzicht

Lezing: Bestaan virussen wel?

door drs. Christa Nagtegaal, voormalig dierenarts en sinds 25 jaar Holistisch Therapeut en Healer

Het woord 'virus' stamt uit het Latijn en betekent toxine/vergif. Sinds 1858 werden onverklaarbare ziekten toch 'verklaart' door te zeggen dat kleine microben die ziekten hadden veroorzaakt. Tijdens haar diergeneeskunde studie leerde ze ook welke ziekte bij welk virus hoort.

De afgelopen twee jaar heeft Christa echter dagelijks een aantal artsen en wetenschappers gevolgd die ontkennen dat virussen ziekten veroorzaken. Zeer interessant en goed om een 'open mind' te houden!

Louis Pasteur bleek al zijn onderzoeken te hebben vervalst. Robert Koch kon zijn eigen 'Koch postulaten' niet bewijzen. Toch is iedereen gaan geloven dat bacteriën en virussen mens, dier en plant ziek maken. Dit heeft een duidelijke reden, die Christa in de lezing zal uitleggen. Er is onlangs een zesdelige documentaire gemaakt, genaamd: 'The Viral Delusion'

Mazelen, polio, AIDS en de huidige Covid19 worden allemaal toegeschreven aan een virus. Is dat wel zo? Tijdens deze lezing zal ze hierop ingaan, gebruik makend van videobeelden. Tevens zal uitgelegd worden wat ziekte is.

Kosten: 10 euro, inclusief koffie, thee en een welkomstdrankje (Puur Vechtdal appelsap)

Meld je aan via
Vermeld je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Daarna ontvang je de bevestiging met een Ideal betaalverzoek en vermelding van het adres waar de lezing plaatsvindt.

terug naar overzicht

Eetbaar Paradijs Workshop

Deze activiteit is inmiddels volgeboekt!

Kom ook en laat je onder leiding van Linda en Cathelijn in Theetuin de Stokte inspireren door de eetbare natuur. Er bestaat een enorme verscheidenheid aan eetbare planten. We behandelen zowel wilde planten, eetbare tuinplanten en natuurlijk de moestuin planten. Waarvan vaak veel meer eetbaar is dan je denkt. We gaan aan de slag met de aanleg van een moestuinbed, waarbij je niet hoeft te spitten. Je gaat naar huis met een schat aan informatie en eetbaar plantenpakket, zodat je thuis je eigen tuin op eenvoudige manier kunt omtoveren tot je eigen Eetbaar Paradijs, door mee te werken met de natuur.

Kijk voor alle informatie en opgave op:
naturalselfcare.nl/workshop-Eetbaar-Paradijs

terug naar overzicht

Mindswitch Workshops 2022

2 Workshops o.l.v. Pascalle van Rietschoten van The Mind Switch Factory van 2 hele dagen, die je misschien alle 2 wilt volgen maar waar je ook los van elkaar aan kunt deelnemen.


Vrijdag 3 juni / Workshop over Zelfvertrouwen

Leuk hoor al dat Zelfvertrouwen maar wat is het eigenlijk en is het wel wat jij denkt dat het is? Vaak zit het net even anders dan de meeste mensen denken. Als we meer zelfvertrouwen willen ervaren hebben we dus eerst te ont-dekken wat zelfvertrouwen is.


Vrijdag 17 juni / Workshop Pluk je Geluk

In deze Workshop leer je hoe jij jouw eigen Geluk creëert. Je krijgt technieken aangereikt die je slagvaardig en bewust zullen maken. Door steeds terug te keren naar je hart, naar jouw essentie zal je ervaren en doorzien hoe je jezelf vaak onbewust en onbedoeld saboteert.


Voor de Workshops geldt: Plaats: Dalfsen. Tijd: 9.30 - 17.30 uur. Er is plek voor maximaal 20 mensen per dag, per workshop. Op een mooie locatie in een fijne setting waar respect, veiligheid en vertrouwen altijd voorop staan. Je gaat zelf aan de slag en ont-dekken door middel van technieken die ik je aanreik. Juist hierdoor zal jij je eigen inzichten en aha momenten ervaren en voelen. Ook leer je van elkaar want door het delen met elkaar zal je ook de patronen en overtuigingen van de ander bij jezelf herkennen.

De Workshops zijn incl. koffie & thee en lekkers, water, sapje en een heerlijke & gezonde vegetarische lunch!

Omdat ik graag zoveel mogelijk mensen kennis wil laten maken met Mindswitchen en ik het iedereen gun om aan zijn persoonlijke ontwikkeling te werken wil ik deze waardevolle workshops trainingen aanbieden voor een prijs die voor jou ook betaalbaar is. Hoe dit werkt en voor vragen hierover kan je me via het contactformulier bereiken. Ik neem dan contact met je op voor een kort gesprekje.

Laat je nooit belemmeren door geld als je echt iets wilt. Jouw waarde in deze wereld is namelijk niet in geld uit te drukken! Dat geldt overigens voor alles van waarde. Voel die maar eens, als je voelt dat dit klopt dan komt het uit je hart want dat klopt namelijk ook.

Meer weten, ik hoor graag van je. Het contactformulier vind je op de homepage op de website. Je kan vermelden in welke workshop je interesse hebt of wellicht wil je aan beide deelnemen.

Pascalle van Rietschoten

Contactformulier op: Themindswitchfactory.nl

terug naar overzicht

Salland-route
20 wandel-etappes van circa 10 km


Etappe 4: Het Boskamp - Venneweg (10,3 km)

Ontmoetingswandeling op vrijdag 1 juli, start 10.00 uur

In de ruime regio ten oosten en zuiden van Zwolle heb ik (Imke Jelle van Dam) in de loop der jaren zo'n beetje elk paadje en weggetje gelopen. Omdat het landschap in dit gebied zo aantrekkelijk is, ben ik hierdoor geïnspireerd een rondwandeling te maken van circa 200 km, verdeeld in 20 etappes van elk circa 10 km.

Deze wandelroutes lenen zich er goed voor om enerzijds van het landschap te genieten en anderzijds middels gesprekken tot ontmoetingen te komen en ideeën uit te wisselen. We houden een rustig tempo aan.

N.B. Een wandeling gaat altijd door. Regen en wind deren ons niet!

Het maximum aantal deelnemers is 12 personen. Omdat het om een trajectwandeling gaat zijn bij 4 à 5 deelnemers 2 auto's nodig, bij 6 tot 9 deelnemers 4 auto's en bij 10 tot 12 deelnemers 6 auto's.

Etappe 4: Het Boskamp - Venneweg: 10,3 km

terug naar overzicht

Uniek concert in Dalfsen

zaterdag 24 september, aanvang 20.00 uur
Je bent van harte welkom vanaf 19.30 uur

Ralph de Jongh is een sensatie. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien. Het publiek is getuige van zijn verbazingwekkende energie. Het resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn. Hij speelt 3 sets van 30 minuten. Voor 20 euro kan je dit meemaken. Prijs is inclusief koffie, thee en een welkomstdrankje (puur Vechtdal appelsap). In de pauzes heb je de mogelijkheid om bij ons iets te drinken tegen een redelijke prijs.

N.B. Dit wordt zijn derde concert in Dalfsen!

Aanmelden via o.v.v. je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Je ontvangt dan een bevestiging met een Ideal betaalverzoek en het adres waar het concert plaatsvindt. Heb je nog vragen, stuur dan een berichtje naar het e-mailadres.

terug naar overzicht

Lezing MIES KLOOS in Dalfsen

donderdag 14 april (volgeboekt)

dinsdag 10 mei (volgeboekt)

dinsdag 24 mei (volgeboekt)

dinsdag 12 juli (volgeboekt)

dinsdag 6 september, aanvang 19.30 uur


BEGRIJP HET PROCES EN DE BETEKENIS VAN ZIEKTE

De biologische natuurwetten geven een totaal andere kijk op ziekte en gezondheid dan hoe de reguliere geneeskunde het ziet. Het verband tussen lichaam en geest staat centraal: emotionele schokken worden gezien als de hoofdoorzaken van ziekten, waarna een logisch, voorspelbaar en verklaarbaar proces van genezing volgt. Deze processen zijn nuttig en zinvol en hebben steeds het overleven van het organisme tot doel. Inhoud lezing:
 • Korte biografie van Dr. Hamer en de ontdekking van de biologische wetten
 • Het Hamers Kompas: het verloop van de overlevingsprogramma’s, waarvan alle ziekten onderdeel uitmaken
 • Het nieuwe paradigma: een totaal andere en nieuwe denkwijze
 • De betekenis van kanker en de rol van bacteriën, schimmels en virussen
 • De 2-fasigheid van deze processen en wat er dan in het lichaam gebeurt
 • Mechanismen van chronische problemen en allergieën
 • Vele voorbeelden en ervaringsverhalen
Het begint om 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur. Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur. Er staat koffie, thee en een welkomstdrankje (Puur Vechtdal appelsap) voor je klaar.
Kosten: vrijwillige donatie (indicatie 7,50-10 euro). Meld je aan via
Vermeld je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Daarna ontvang je de bevestiging met de locatiegegevens.

terug naar overzicht

Waterstof zonder roze bril

Lezing van Frank Morsink bij Regionale Nutsvoorziening van OnsVechtdal. Frank heeft tijdens zijn werk veel onderzoek gedaan naar de toepasbaarheid van waterstof. Wij hebben de mogelijkheid om hem vragen te stellen en met hem in discussie te gaan.

Plaats: Oude Woestendijk 1, Ommen

Aanmeldig gewenst via Wim van der Heide (email ...)

terug naar overzicht

Gesprek over Urine Therapie - ons eigen perfecte medicijn

dinsdag 2 augustus van 19.30 tot 21.30 uur in de Vrijzaal nabij het station in Zwolle

Gesprek over Urine Therapie - ons eigen perfecte medicijn. Onder het genot van een hapje en drankje, met vrije donatie. Opgave bij mij i.v.m de voorbereiding.

Vier maanden geleden startte ik met Urine Therapie en deelde al snel openlijk deze verbazende therapie. Dat al 5.000 jaar wereldwijd beoefend wordt met de verborgen ervaring 'dat het zo goed als alles heelt'! In deze waanzinnige tijd is Urine Therapie van levensbelang, o.a. omdat het elke gifstof, van slangenbeet tot injectieschade ongedaan maakt. In de baarmoeder hebben we 9 maanden in urine geleefd, we zijn zo geïndoctrineerd dat we urine als afvalstof beschouwen, wat het niet is. Het is het meest rijke en zuivere water, gefilterd door de nieren uit het bloed.

Voor de 2de keer gaan we er met een groepje over praten, fantastisch als je daar bij wilt zijn!

Warme groet, Michiel

Terugblik van vorige week Natuurlijke Meditatie (dit wordt later herhaald). Hieronder een kort verslag van de ervaringspunten.

De teaching over het niet bestaan van een fysieke werkelijkheid gaan we uitdiepen en ervaren. Begrip en ervaren, zijn beide nodig voor de beoefening van Natuurlijke Meditatie, oftewel verlicht bewustzijn als beoefening. Fijn jullie meditatief te ontmoeten!

De consequenties van deze realisatie:

 • Zijn zo eenvoudig, licht en heerlijk dat het enorm botst met wat we gewend zijn.
 • Hoe zou je zijn zonder je gedachtes als waarheid aan te zien?
 • Als je geen fysiek lichaam hebt, kun je dan nog sterven?
 • Als gif niet fysiek is, is het dan mentaal? En kan je dit mentaal oplossen?
 • Als de realisatie van leven, de kwaliteit van vrede en liefde heeft, bestaat kwaad dan nog?
 • Of denk je echt dat leven, niet perfect kan zijn omdat er pijn is?
 • Als elk leven nonfysiek is, is alles dan droomachtig, vloeiend, veranderlijk, creatief en uniek?
 • Als perfectie onze werkelijkheid is, waar blijven dan onze problemen?

Om niet in bla bla te vervallen, gaan we bovenstaande ervaren tijdens de uitleg ervan.

Warme groet, Michiel

terug naar overzicht

PUBQUIZ in Raalte

vrijdag 1 juli, 21.00 uur

Omdat de eerste pubquiz die op 22 april werd gehouden bij Tivoli, zo’n enorm feest werd, wordt het de hoogste tijd voor de tweede editie!

Bert heeft zich wederom in het zweet gewerkt en alle weetjes en nutteloze feitjes uit het achterste van zijn brein op papier weten te zetten. Het belooft wederom een gezellige en hilarische avond te worden waarbij jullie kennis en wijsheid op de proef wordt gesteld.

We zien jullie graag, in teams van maximaal 8 personen.
Opgeven doe je telefonisch of via de mail.
Vooraf eten (of indrinken;) is uiteraard ook mogelijk!

Taveerne Tivoli, Zwolsestraat 63, Raalte
tel. 0572 364 187

terug naar overzicht

terug naar overzicht

Speakers Corner

Elke zondagmiddag van half 4 tot half 6 in het Wezenlandenpark in Zwolle, achter het Provinciehuis onder de grote boom.

Speakers Corner is in maart 2021 gestart als 'open podium' waar je op het kratje je verhaal, speech, gedichtje kan presenteren. Kortom kunt delen wat jou bezig houdt. De insteek is om iets positiefs bij te dragen. Iets moois waar je mee bezig bent om 'in de nieuwe wereld' neer te zetten of te creëren. Verder is deze groep bedoeld om plaatselijke of regionale initiatieven te delen.

In de loop der tijd is de groep enorm gegroeid en zijn van daaruit nieuwe initiatieven ontstaan. Speakerscorner is er voor verbinding, delen en elkaar helpen.

Voel je je aangesproken? Kom langs. Iedereen is welkom!

Op verzoek kun je ter plekke worden toegevoegd aan de Telegramgroep.

terug naar overzicht

Gesprek over Natuurlijke Meditatie

dinsdag 26 juli van 19.30 tot 21.30 uur in Zwolle

Gesprek over Natuurlijke Meditatie in de Vrijzaal nabij het NS station in Zwolle. Onder het genot van een hapje en drankje, met vrije donatie. Opgave bij mij i.v.m de voorbereiding.

Dit wordt een lezing en workshop over Natuurlijke Meditatie, dat ik al vele jaren deel met een klein groepje en via mijn boek: Rusten aan de bron - de realisatie van natuurlijk bewustzijn. Wauw de tijd is rijp en dringend genoeg voor 'wakker zijn' en 'onverwoestbaar tevreden zijn'. Daar gaan we het uitgebreid over hebben en jou dit te laten proeven. Elke twee weken gaan we in de vrijzaal verder met natuurlijke meditatie lessen ditmaal op de vrijdagavond! De zaterdagmiddag vervalt daarmee.

Uit: Rusten aan de Bron - De realisatie van Natuurlijk Bewustzijn ... en toen werd het stil er is zoveel wijsheid en liefde te ervaren en te ontdekken dat geschreven woorden altijd belachelijk zijn!

Warme groet, Michiel

Inkijkje in mijn boek op Marktplaats:

https://www.marktplaats.nl/q/michiel+slegten/

En tijdens de lezing te koop voor 15 euro.

terug naar overzicht

Wandeling Natuurlijke Meditatie in Zwolle

Onze meditatie wandelingen zien eruit als een groepje vrienden die slenteren over het strand, telkens stil staan, wat woorden wisselen en over een brug hangen om te kijken naar het water. Onopvallend en gemoedelijk maar tevens een intens ervaren van jezelf gereflecteerd in de schoonheid van de natuur. We starten om 16.00 uur bij de Sassenpoort en zijn daar terug om 18.00 uur.

Per vrije donatie (richtbedrag 10 euro)
Aanmelden bij Michiel Slegten:
Info: www.natuurlijkemeditatie.nl
Boek: Rusten aan de bron - De realisatie van natuurlijk bewustzijn

terug naar overzicht