menu

Bomenkap 

Velen is het opgevallen dat er overal in Nederland (en elders in de wereld) op grote schaal bomen worden gekapt. Sommigen zien een verband met de komst van 5G netwerken.

Maar eerst een opmerkelijk fenomeen in de presentatie door Google bij de zoekvraag 'bomenkap uitrol 5g netwerk nederland'. Als eerste vermelding wordt in een apart kader een conclusie weergegeven waarin de vraagstelling wordt weerlegd!

Het antwoord is snel gevonden. De website NUcheckt heeft zich ten doel gesteld dagelijks berichten op betrouwbaarheid te controleren. Zie verder op www.nu.nl/nucheckt/5833902/nucheckt-geen-aanwijzingen-dat-5g-reden-is-voor-bomenkap.html.


  • leefbewust.nu/5g-en-bomenkap / De (massale) bomenkap en de uitrol van 5G netwerk – Toeval? / Er is een algemene tendens van massale bomenkap waarneembaar in de steden. Voor optimaal signaalbereik van 5G blijkt namelijk dat de boomhoogte tenminste 3 meter lager moet uitkomen dan de 5G-zendmasten die worden geplaatst, omdat bomen obstakels blijken te zijn voor het signaalbereik van 5G. Toeval? Ik geloof er niet in! In dit blog meer over het gevaar van 5G voor onze bomen en onze gezondheid.
  • stralingsleed.nl/blog/massale-bomenkap-voor-5g / 24 januari 2020 / Massale bomenkap voor 5G? / Op grote schaal worden er in 2020 bomen gekapt in Nederland. Mooie stadslanen met prachtige volwassen bomen, veranderen in kale straten. Groene pleinen veranderen in een kale stenen vlakte. Dezelfde kaalslag zien we terug in de bomenkap langs (snel)wegen. Ook in bosgebieden wordt massaal gekapt. Bomen die de ontvangst van het 5G-signaal hinderen en een ‘sta-in-de-weg’ zijn. Bomen die ziek zijn en een gevaar voor weggebruikers zijn. Zeggen ze. Is dit zo?

  • www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/bewezen-bomenkap-om-5g-vrij-baan-te-geven / 10 juni 2019 / De krankzinnige hoeveelheid bomenkap die overal in Nederland plaats vindt, valt steeds meer mensen op. Daarbij worden, als motivatie voor deze kap, allerlei kletsverhalen verkocht, als zouden er bijvoorbeeld ‘teveel auto-ongelukken plaatsvinden’. De bomen zouden té dicht bij de weg liggen. / Maar de laatste maanden duiken steeds meer berichten op, dat het aan te leggen 5G-smartnetwerk hiermee van doen zou hebben.

  • www.bomenkapmeldpunt.nl / Landelijk meldpunt bomenkap

  • www.bomenkapmeldpunt.nl/5g/5g-netwerk-wordt-planologische-nachtmerrie / 5G-netwerk wordt planologische nachtmerrie / Bomen absorberen behalve CO2 ook radiogolven. En die komen bij 5G toch al maar 250 meter ver. Gevolg: voor de uitrol van het supersnelle internet moeten de Nederlandse straten worden volgehangen met een soort pizzadozen.