menu

Een ongemakkelijke waarheid 

Imke Jelle van Dam / 16 mei 2020  

Berichten die de afgelopen weken op me afkwamen waren allemaal puzzelstukjes die vandaag tot een deelplaatje samenvielen.

Puzzelstukje 3

Vanmiddag kreeg ik een filmpje van Nicole Sirotek te zien. Zij is verpleegster en heeft de afgelopen weken in de zwaarst getroffen ziekenhuizen in New York gewerkt. Tot haar verbijstering zag zij dat met name zwarte mensen en latino’s bewust een verkeerde behandeling kregen waardoor zij stierven. Zij geeft op de video onder tranen een exacte beschrijving van de medische fouten en komt tot de conclusie dat deze mensen door artsen vermoord zijn en niet aan COVID-19 stierven. Zij heeft dit foute handelen aan de orde gesteld en werd daarna steeds overgeplaatst, maar daar zag zij dezelfde praktijken. Zij besloot met haar verhaal naar buiten te treden en heeft contact met een krant opgenomen. Deze liet haar echter in de kou staan. Zij heeft op een Spaanstalige website (>) een platform gevonden waar zij haar verhaal kon doen en waar het filmpje ook te zien is.

Natuurlijk zijn er mensen die dit verhaal in twijfel willen trekken. Zij beweren dat zij een actrice is die in is gehuurd om de gezondheidszorg in diskrediet te brengen. Anderen hebben de feiten onderzocht en vastgesteld dat zij werkelijk Nicole Sirotek is en als verpleegster in de betreffende ziekenhuizen heeft gewerkt.

Puzzelstukje 2

Judy Mikovits was destijds in Amerika een vooraanstaand wetenschapster en onderzoekster. Zij is in 2011 valselijk beschuldigd van het stelen van geheime documenten uit het laboratorium waar zijn werkte. Ze is in de gevangenis gezet, later vrijgesproken omdat er geen enkel bewijs kon worden gevonden. (In de dagen dat zij in de gevangenis zat zijn wel de bewuste documenten in haar huis gelegd.) Zij is ontslagen en kreeg 5 jaar spreekverbod en voorts zijn haar rechten tot op heden ontnomen. Zij heeft niets meer te verliezen en heeft besloten nu uit de school te klappen en de waarheid over de coronacrisis naar buiten te brengen. Zij geeft een heel genuanceerd beeld (>) omdat ze insider was en weet waar ze het over heeft. Uit dat interview haal ik puzzelstukje 2. Zij beweert: "Medicare betaalt 13.000 dollar als je het een Covid-19-dode noemt. Op dit moment heeft Medicare bepaald dat je 13.000 dollar betaald krijgt als je een Covid-19-opname in het ziekenhuis hebt. Als die Covid-19-patiënt aan de beademing gaat, krijg je 39.000 dollar."

Puzzelstukje 1

Ongeveer een week geleden was op het journaal (NPO1) het nieuwsfeit dat er onevenredig veel Afro-Amerikaanse mensen in New York overleden waren aan COVID-19, waar geen consistente verklaring voor kon worden gegeven.

Conclusie

Samen met puzzelstukje 1 en 2 geloof ik dat puzzelstukje 3 in dit plaatje klopt. Een ongemakkelijke waarheid. Maar ik weet ook uit berichten in de media van de afgelopen jaren, dat diverse malen blanke Amerikaanse politieagenten zonder reden zwarte mensen hebben doodgeschoten. Dus ondenkbaar is het verhaal van verpleegster Nicole Sirotek niet.