menu

Biografie 

Imke Jelle van Dam  

Imke Jelle van Dam (1950) is in Arnhem geboren en woont sinds zijn vijfde jaar in Zwolle. Na HBS-B studeerde hij aan de Hogere Technische School, richting Elektrotechniek. Na het afstuderen enkele jaren in het bedrijfsleven werkzaam geweest. Sinds zijn vroege jeugd speelde muziek de boventoon, hetgeen hem deed besluiten op 32-jarige leeftijd het roer om te gooien en lichte muziek te gaan studeren aan het conservatorium in Hilversum. Door omstandigheden de studie halverwege beëindigd.

In de jaren tachtig actief met organiseren van voordrachten en cursussen voor het Werk- en Studiecentrum voor Antroposofie. Van 1989 tot 2019 organisator van circa 800 euritmievoorstellingen in Nederland (vanaf 1992 Euritmie Impresariaat Nederland). Hij was initiatiefnemer van de documentaire What moves you (2002) en schreef het boek 100 jaar euritmie in Nederland (2013), waar zeven jaar aan is gewerkt. In 2019 werd het impresariaat overgedragen aan Ernst Reepmaker (Quo Vadis Eurythmie Impresariat).

In 2018 verscheen de CD Muzikale Verhalen, composities voor cello en piano, geschreven door Ephraïm van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam. Door de jaren heen heeft hij circa 300 kleine en grotere composities voor verschillende bezettingen geschreven.