menu

CD Muzikale Verhalen 

van Ephraim van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam  

In het voorjaar van 2010 vond voor het eerst een ontmoeting plaats tussen Ephraïm van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam. De aanleiding was dat voor het project Tolkiens muzikale schepping - een initiatief van Imke Jelle van Dam, waarvoor de Texaanse pianist Tony Tobin en spraakvormer Manjo Joosten al gevraagd waren - gezocht werd naar een cellist. Het contact tussen de twee is sinds die tijd gebleven en heeft geleid tot diverse concerten waarbij voornamelijk geput werd uit eigen composities voor cello en piano.


Gezamenlijk componeren

In de zomer van 2014 vroeg Hans Emmelkamp ons een concert te geven bij de opening van een expositie van zijn schilderijen in een galerie in IJhorst. Wij boden aan speciaal voor deze gelegenheid een muziekstuk te componeren, waarbij we geïnspireerd werden door het topstuk van de expositie. De muziek en het schilderij kregen de naam Forza.

In het voorjaar van 2014 vertelde Anneke van Zanten dat zij een gedicht had geschreven met de titel Eeuwig Ogenblik. Wij boden aan dit - muzikale - gedicht te vertalen naar een stuk voor cello en piano. Een jaar later zijn we hiermee aan de slag gegaan.

Eind 2015 vroeg Roelant de Vletter of wij speciaal ter gelegenheid van de verjaardag van zijn echtgenote Madeleine Wulff een opdrachtwerk zouden willen schrijven. Dit heeft geresulteerd in de driedelige Sonate voor Madeleine.


Opnames voor CD

Na het concert voor Madeleine op haar verjaardag bestond de behoefte dat deze muziek ook op CD beluisterd zou kunnen worden. We hebben Christiaan Crox bereid gevonden opnames te willen maken in De Sijthoff in Leiden (op 8 december 2016 en 24 augustus 2017). We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om naast Sonate voor Madeleine ook andere stukken op te nemen.


Samenstelling CD 'Muzikale Verhalen' (ruim 1 uur muziek)

Bestelling CD

De prijs is € 12. Verzendkosten bedragen € 2,50.

Interesse? Stuur een e-mail naar

naar boven


Luisterfragmenten 'Forza'

naar boven


Luisterfragmenten 'Eeuwig Ogenblik'

naar boven


Luisterfragmenten 'Sonate voor Madeleine moderato'

naar boven


Luisterfragmenten 'Sonate voor Madeleine adagio'

naar boven


Luisterfragmenten 'Sonate voor Madeleine andante'

naar boven


Luisterfragmenten 'Planetenzuilen' (cello solo)

naar boven


Luisterfragmenten 'Mystery 2, 5 en 6' (piano solo)

naar boven


Luisterfragmenten 'De Profundis'

naar boven


Luisterfragment 'Memory +'

naar boven