menu

Salland-route 

20 wandel-etappes van circa 10 km  

Voorwoord

In de ruime regio ten oosten en zuiden van Zwolle heb ik in de loop der jaren zo'n beetje elk paadje en weggetje gelopen. Omdat het landschap in dit gebied zo aantrekkelijk, gevarieerd en autoluw is en er bovendien vele kastelen te vinden zijn, is het idee ontstaan familie en vrienden hier deelgenoot van te maken. In eerste instantie heb ik rondwandelingen georganiseerd. Toen mijn oudste dochter zei dat ze wel vaker zou willen wandelen is bij mij het idee ontstaan een traject uit te stippelen waarin zo'n beetje alle highlights zijn opgenomen. Dit heeft geresulteerd in een rondwandeling vanuit Berkum (Zwolle) van circa 200 km, opgedeeld in 20 etappes van elk circa 10 km.

Toen ik een etappe aan het uitzoeken was, die langs Lemele leidde, raakte ik in gesprek met een bewoner aldaar. Hij was benieuwd naar mijn wandelingen en vroeg of ik ze ook publiceerde... En zo heeft dit gesprek geleid tot deze website. Ik wens iedereen veel wandelplezier!

Imke Jelle van Dam

Bij begin- en eindpunten is altijd parkeergelegenheid voor de auto. In bijna elke route is bezoek aan een terrasje mogelijk. Ook is het mogelijk elke tocht af te sluiten met een pichnick in de vrije natuur.


Momenteel zijn alleen etappe 1, 2, 3, 9, 10 en 11 geplaatst. Op korte termijn worden ook de andere etappes gepubliceerd.