menu

Concerten 

Muzikale Verhalen

In muziek wordt vaak een tweedeling gemaakt tussen lichte muziek en klassieke muziek. Pianist Imke Jelle van Dam (1950) heeft zich geschoold in de eerste categorie en cellist Ephraïm van IJzerlooij (1983) in de tweede. In 2010 hebben ze elkaar ontmoet en ontdekten dat ze ieder vanuit hun eigen achtergrond gezamenlijk konden componeren. Zo ontstonden er muziekwerken die in 2018 op de CD ‘Muzikale Verhalen’ zijn uitgebracht.

Tijdens hun concerten worden enkele jeugdwerken van beiden en een aantal gezamenlijke composities ten gehore gebracht. Het programma wordt aangevuld met bekende composities voor cello en piano uit de romantiek (eind negentiende eeuw).

Ephraïm van IJzerlooij

Ephraïm van IJzerlooij (Zeist, 1983) begon op 7-jarige leeftijd met muzieklessen (lier en blokfluit). Op 9-jarige leeftijd met cellolessen. Sinds 2002 studeerde hij cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag; de laatste 2 jaar voor zijn Master bij Dmitri Ferschtman met de specialisaties Orkestspel en Kamermuziek en Solospel. Zijn eindexamen Master of Music in september 2009 is door de commissie gewaardeerd met een 9, met onderscheiding voor de poëzie in zijn spel.

Imke Jelle van Dam

Imke Jelle van Dam (Arnhem, 1950) is op zijn vijfde jaar verhuisd naar Zwolle. Pianoles vanaf 11 jaar. Privélessen harmonieleer en contrapunt. Pianoles, improvisatie en compositieleer bij Rik Elings. Op 32-jarige leeftijd naar het conservatorium in Hilversum, piano lichte muziek (Jan Huydts) en arrangeren (Jerry van Rooijen).

CD Muzikale Verhalen

1. Forza / Ephraïm van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam

2. Eeuwig Ogenblik / Ephraïm van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam

3a. Sonate voor Madeleine, moderato / Ephraïm van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam

3b. Sonate voor Madeleine, adagio / Ephraïm van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam

3c. Sonate voor Madeleine, andante / Ephraïm van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam

4. Zeven Planetenzuilen (cello solo) / Ephraïm van IJzerlooij

5. Mystery 1, 2, 4, 5 en 6 (piano solo) / Imke Jelle van Dam

6. De Profundis / Ephraïm van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam

7. Memory + / Imke Jelle van Dam

(ruim 1 uur muziek)


naar boven